Full service internetmarketing

Breda 12-06-2018

Overtuigende kick-off Summerschool A+O fonds Rijk

Lustrum in teken van 'Geloof in de toekomst'

Summerschool: voor het vijfde jaar op rij organiseert het A+O fonds Rijk dit inspirerende zomerevenement, een initiatief van de vakbonden binnen de rijksoverheid. Het eerste lustrum wordt gevierd met opnieuw méér deelnemers. Dit jaar staan zelfs zes uitverkochte dagen op de agenda. De kick-off van Summerschool 2018, op 12 juni in Breda, was overtuigend. Hotel Nassau met gotische kapel bleek een perfecte hemelse locatie.

Persoonlijke ontwikkeling

Summerschool biedt rijksambtenaren een dag vol inspiratie rondom persoonlijke ontwikkeling. Waarbij directe vragen en vragen waar je even bij stil moet staan aan de orde komen. ‘Haal jij alles uit jezelf op je werk en privé? Wil jij graag zelf de koers bepalen? Droom je van iets anders, maar weet je niet precies wát? En of je dat durft? Welke (vervolg) training kan je helpen om het werk nog leuker te maken.” En zo voort… Summerschool 2018 inspireert de deelnemers, want: ‘Geloof in Jouw Toekomst.’ Dát is het thema voor dit lustrumjaar. Dat gebeurt in een ontspannen, typische Summerschool sfeer waar tijd voor jezelf nemen centraal staat. Zoals een deelnemer haar ervaring verwoordde: ‘Dit voelt als een warm bad!’

Ontvangst in stijl

Ligstoelen, parasols, banieren, vrolijke strandballen en een kleurrijke routing naar de separate workshop-ruimten. De Summerschool begint met een ‘hartelijke ontvangst’, als opmaat voor een spirituele dag in zomers-hemelse sferen. Na registratie, koffie/thee en de uitreiking van het informatieboekje startte het programma met een muzikale warming-up in de kapelruimte. Met als voorgangers De Hartelijke Dames en hun éénmansorkest.
Tegen 10.30 uur waren de deelnemers prettig ontregeld en kon men, leer- en nieuwsgierig, naar de eerste workshop. Op basis van persoonlijke voorinschrijving, volgde elke deelnemer drie van de in totaal zes beschikbare workshops. Ook de gevleugelde, witte outfit van het Summerschoolteam droeg bij aan een zonnige en open sfeer. Het ingespeelde team leidde de dag in goede banen, en stond klaar voor vragen, advies en een engelachtige glimlach.

Intensieve workshops

Loopbaancoaching, Krachtkaart, Passie & Plezier, Communiceren met lef, Haal het beste uit je jezelf en je netwerk en Personal Branding. De titels van de workshops maken duidelijk waar het over gaat tijdens de Summerschool-dagen. Ze sluiten aan op de onderliggende doelen: werken aan persoonlijke ontwikkeling, creëren van een duidelijke mindset, informatie aanreiken over trainingen en programma’s, en waar die te vinden zijn (bij het A+O fonds Rijk of via de mobiliteitsorganisaties bij het Rijk). Vertaald naar de individuele deelnemer gaat het om vragen als: ‘Wat prikkelt me? Waar zit mijn kracht? Waar word ik echt blij van? Haal ik er alles uit wat er inzit? Waar wil ik heen? Wat zijn mijn doelen? Heb ik andere talenten, en hoe kan ik ermee verder? Wie ben ik, als merk? En hoe ziet de ander mij?’ Dat leidde bij elke workshopsessie tot intensieve momenten en nieuwe inzichten; met dank aan de inspirerende inzet van de trainers.

Mooie ontmoetingen

Het informele lopend-lunch-buffet, na de eerste workshop, viel in de smaak. Daarbij bleek ook die andere meerwaarde van de Summerschool: spontane gesprekken en ontmoetingen. Mensen die tot deze dag niet van elkaars bestaan wisten en nu ervaringen uitwisselen. In de wandelgangen van de Summerschool klinken diverse motivaties om mee te doen aan de Summerschool. ‘Hoe kan ik andere mensen stimuleren in hun ontwikkeling?’ Of ‘Ik ben geïnteresseerd in mogelijkheden om processen te verbeteren en in maatschappelijke innovatie.’

Francisco Hernandez (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen/VWS) kwam met een open mind naar Breda. Wat hij meeneemt van deze dag? ‘Dat er in ons werk meer ruimte kan/mag zijn voor passie, humor en lichtheid, maar zonder de essentie, de inhoudelijkheid te benadelen. Het was een prima dag. Ik ben erg blij dat ik erbij mocht zijn.”

De middagsessie bood ruimte voor twee workshops. De enerverende dag vol ontdekkingen kreeg met de slot-cocktail een passende, muzikale toegift. Inclusief de trekking van het winnende evaluatieformulier. Gelukkige prijswinnaar, Yolanda Beckers (Buitenlandse Zaken), wacht een mooie ervaring in de nabije toekomt: een gratis hotelovernachting voor twee personen in de hemelse locatie Hotel Nassau.


Bevlogen dag

De Summerschooldag in Hotel Nassau is door deelnemers als waardevol en goed beoordeeld. Piet Slobbe, scheepvaartinspecteur bij Infrastructuur en Waterstaat, omschreef zijn Summerschool-ervaring als volgt: ‘Dit is een dag met mooie ontmoetingen, inspirerende gesprekken en nuttige workshops.’

Kortom, de Summerschool voorziet in een (latente) behoefte aan inspiratie en reflectie over werk, privé, loopbaan, toekomst en verandering. Belastingdienstmedewerkster Emine Yönyül geeft aan: ‘De positiviteit tijdens de Summerschool spreekt me erg aan. Een positieve instelling levert veel op.’

Summerschool 2018 had een bevlogen kick-off, met een ruim 130 deelnemers die het geboden programma met een 8,1 waardeerden Met complimenten voor de prachtige locatie en de strakke organisatie. Ook de witte outfit van het team - die vleugeltjes, wat leuk! – droegen bij aan het Summerschool gevoel, aldus enthousiaste deelnemers.