Full service internetmarketing

Breda 14-06-2018

Tweede Summerschooldag in Breda

'Verwachtingen zijn overtroffen'

Summerschool: voor het vijfde jaar op rij organiseert het A+O fonds Rijk dit inspirerende zomerevenement, een initiatief van de vakbonden binnen de rijksoverheid. Het eerste lustrum wordt gevierd met opnieuw méér deelnemers. Dit jaar staan zelfs zes ‘uitverkochte’ dagen op de agenda. Summerschool 2018 trapte af met twee dagen in Breda. Hotel Nassau met de gotische kapel bleek een perfecte hemelse locatie. ‘Mijn verwachtingen zijn overtroffen!’ aldus een enthousiaste deelneemster na afloop van dag twee.

Persoonlijke ontwikkeling

Summerschool biedt rijksambtenaren een dag vol inspiratie rondom persoonlijke ontwikkeling. Waarbij directe vragen aan de orde komen, ook vragen waar je even bij stil moet staan. ‘Haal jij alles uit jezelf op je werk en privé? Wil jij graag zelf de koers bepalen? Droom je van iets anders, maar weet je niet precies wát? En of je dat durft? Welke (vervolg)training kan je helpen om het werk nog leuker te maken.” En zo voort…
Summerschool 2018 inspireert deelnemers, want: ‘Geloof in Jouw Toekomst’ is het thema voor dit lustrumjaar. Dat gebeurt in een ontspannen, typische Summerschool sfeer, waar tijd voor jezelf nemen centraal staat. Zoals een deelneemster haar ervaring verwoordde: “Dit is echt een hele bijzondere dag!”

Ontvangst in stijl

Ligstoelen, parasols, banieren, vrolijke strandballen en een kleurrijke routing binnen naar de separate workshop-ruimten. De Summerschool begint met een ‘hartelijke ontvangst’, als opmaat voor een spirituele dag in zomers-hemelse sferen. Na registratie, koffie of thee en de uitreiking van het informatieboekje startte het programma met een muzikale warming-up in de kapelruimte. Met als voorgangers De Hartelijke Dames en hun éénmansorkest. Rond 10.30 uur waren de Summerschoolgangers prettig ontregeld en ging men, leergierig én nieuwsgierig, aan de slag met de eerste workshop. Op basis van voorinschrijving volgde elke deelnemer in een persoonlijk programma drie van de in totaal zes beschikbare workshops. Het ingespeelde team leidde de dag in goede banen en stond klaar voor vragen, tips en adviezen, dat alles met een engelachtige glimlach. Ook de gevleugelde, witte outfit droeg bij aan zonnige en open sfeer.

Intensieve workshops

Loopbaancoaching, Krachtkaart, Passie & Plezier, Communiceren met lef, Haal het beste uit je jezelf en je netwerk en Personal Branding. De titels van deze zes workshops maken duidelijk waar het over gaat tijdens de Summerschool. Ze sluiten aan op de onderliggende doelen: werken aan persoonlijke ontwikkeling, creëren van een duidelijke mindset, informatie aanreiken over trainingen en programma’s en waar die te vinden zijn (bij het A+O fonds Rijk of via de mobiliteitsorganisaties bij het Rijk). Vertaald naar de individuele deelnemer gaat het om vragen als: ‘Wat prikkelt me? Waar zit mijn kracht? Waar word ik echt blij van? Haal ik er alles uit wat er in zit? Waar wil ik heen? Wat zijn mijn doelen? En wat zijn mijn nog niet ontdekte talenten, en hoe kan ik ermee verder? Wie ben ik, als ‘merk’? Hoe ziet de ander mij?’ Dat leidde voor diverse deelnemers tot intensieve momenten en nieuwe inzichten; met dank aan de inspirerende inzet van de trainers. Hans van der Schoor, van het Douane Informatie Centrum (DIC), bezint zich op de komende jaren. “Als ik straks 55 ben, hoef ik geen nachtdiensten meer te doen. Dat doe ik nu nog met gemak en met plezier. Maar wat zijn straks mijn mogelijkheden? Erover praten, hier met allerlei mensen, dat inspireert.”

Mooie ontmoetingen

Het informele lopend-lunch-buffet, na de eerste workshop, viel in de smaak. Daarbij bleek ook die andere meerwaarde van de Summerschool: spontane gesprekken en ontmoetingen. Mensen die tot deze dag niet van elkaars bestaan wisten en nu ervaringen uitwisselen, soms ook contact-gegevens. In de wandelgangen klinken diverse motivaties voor deelname aan de Summerschool. Een architect van het Rijks Vastgoed Bedrijf: “De workshop ‘Loopbaancoaching’ sprak mij erg aan. Ik ga na de Summerschool kijken of zo’n traject ook iets voor mij is.”

De middagsessie bood ruimte voor de twee andere gekozen workshops. De enerverende dag vol ontdekkingen kreeg met de slot-cocktail een passende muzikale toegift, inclusief de trekking van het winnende evaluatieformulier. De gelukkige prijswinnares, Maartje Molenaar (ministerie van Justitie en Veiligheid), wacht een mooie ervaring in de nabije toekomst: een gratis hotelovernachting voor twee personen in de hemelse locatie Hotel Nassau.

Bevlogen dag

De Summerschool voorziet in een (latente) behoefte aan inspiratie en reflectie over werk, privé, loopbaan, verandering en toekomst. Summerschool 2018 kende een bevlogen tweede dag in Breda. De ruim 130 deelnemers waardeerden het geboden programma met dikke 8,1. Met complimenten voor de prachtige locatie en de strakke organisatie. Ook de outfit van het team - die vleugeltjes, wat leuk! – droeg bij aan het Summerschool gevoel aldus een enthousiaste deelnemer.